Овчаров каза какво ще направи, ако има 5 млн.

Заговорът не е срещу мен, посочи бившият енергиен министър

Овчаров каза какво ще направи, ако има 5 млн. | StandartNews.com

"Потресен съм от начина, по който американската страна си формира позицията и ме е срам от реакцията на българските институции". Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров пред bTV за това, че името му е забъркано в новия списък по закона "Магнитски".

Той познава държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън колкото и медиите го познават.

Според него България се е превърнала в протекторат. "Изнесете един факт, а не приказки от 1001 нощ", призова Овчаров по случая "Магнитски".

"Заговорът не е срещу мен, а целта е простичка - Русия да бъде изтикана от енергийните доставки не само за България, но за целия ЕС. Някои хора разбраха, че няма как да се справят с руските енергийните ресурси и затова правителството на Кирил Петков и Александър Николов направили първата крачка по мисията - да прекратят руските доставки, но ние сме верни съюзници на евроатлантическата идея", посочи Овчаров.

Той изтъкна, че сега стои втората задача - Русия да бъде изтикана от доставките на ядреното гориво, и за това пречили те - санкционираните по "Магнитски".

"Сега г-н Блинкън, защитавайки интересите на Уестингхаус, прави едно простичко нещо - Овчаров, внимавай, сега сме ти написали едни неща, но после ще извадим други. Аз съм защитник на българските интереси", отсече бившият енергиен министър.

Той увери, че няма фирми, които да работят с АЕЦ "Козлодуй". Всичко е толкова брутално, някой някъде си стоял, прочел нещо и скалъпил нещо, разкритикува Овчаров санкциите. "Нямам фирми, нямам офшорни сметки, нямам и 5 млн. Ако имам 5 млн. лв., ще ходя да съдя тази институция, която е писала всички тези работи", уточни Овчаров, който добави, че нищо не работи, пенсионер е и се издържа само от пенсията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай