Понеделник,

Ответен удар! Как ще си отмъстим на Русия

От: Агенция Стандарт -
7699
Ответен удар! Как ще си отмъстим на Русия
A
A
A

България забранява сключването на обществени поръчки с руски граждани, а от 10 октомври 2022 г. ще се прекрати и изпълнението на старите договори с физически и юридически лица с руско гражданство. Това съобщиха от Агенцията за обществени поръчки, предава България Он Еър. Действията са в унисон със санкциите на ЕС срещу Русия заради войната в Украйна.

ВИЖ ОЩЕ: Русия с нов удар по България

Съветът на Европейския съюз прие Регламент, който спира и сключването на договори с организации и институции, установени в Русия. 

Забраната се прилага и спрямо подизпълнители, доставчици или образувания, чийто капацитет се използва в съответствие със ЗОП, когато участието им в изпълнението на поръчката е повече от 10% от нейната стойност.

При установяване наличие на обстоятелствата при вече сключени договори, същите следва да се прекратят в съответствие с правилата на националното законодателство. Възложителите преценяват дали след прекратяване на сключения договор, вследствие на ограничителните мерки, е необходимо да се възложи нов договор със същия предмет, уточняват от Агенцията за обществени поръчки.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички