Ответен удар! Божков съди кабинета

Заведе дело във Върховния административен съд

Ответен удар! Божков съди кабинета | StandartNews.com

Ответен удар. Милиардерът Васил Божков, който е в Дубай, обяви от Фейсбук, че съди правителството заради съставянето на "черни списъци". Повод е решението на служебния кабинет да публикува на страницата на НАП списъка с 64 компании, за които Финансовото министерство и Държавният департамент на САЩ наложиха санкции по закона "Магнитски".

Голямата част от компаниите са свързани с Божков, под санкциите попада и партията му "Българско лято". Вчера Божков попита на какво основание има санкции за партията му, а за Борисов - не.  

Днес кабинетът забрани всякакви транзакции между държавни и общински фирми и компаниите от списъка.

Днес Българско лято внесе жалба във Върховния административен съд. Основанието е съставянето на “черни списъци” от служебното правителство под диктовката на чужда държава, написа Божков във фейсбук.

Ето какво още пише в поста на Васил Божков:

 Решението на Министерски съвет е без прецедент в демократичната история на страната ни. Служебният кабинет е бързал толкова да изпълни волята на чужди „началници“ (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цял куп от основни права на българските граждани, установени с Конституцията, Европейската конвенция за правата на човека, Хартата на основните права на ЕС и множество български закони.

Пороците на акта са толкова много и толкова радикални, че партията поиска обявяване на Решението за напълно нищожно.

Правителствата са различни, “началниците” - едни и същи.  Единствената промяна може да дойде с Българско лято.. Наш началник ще е единствено българският народ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай