Отваряме коридор за Русия само след проверки у нас

Отваряме коридор за Русия само след проверки у нас | StandartNews.com

За да бъдат пропускани руски самолети с помощ за Сирия, руската страна трябва да позволи товарите да бъдат проверявани на българско летище", обяви външният министър Даниел Митов в отговор на поисканото от България обяснение защо страната ни отказа въздушен коридор на руски самолети за Сирия.

От думите на външния минстър стана ясно, че България още не е получила официално запитване защо страната ни не е допуснала самолетите, пише БНР.

Митов се позова на решение на Европейския съюз, според което има ограничения за доставка за Сирия на определени видове стока и допълни, че подобни мерки се прилагат, когато има основание и разминаване в заявената цел на полетите и реалната доставка.

Външният министър увери, че България има капацитета да проверява за подобни разминавания. По въпроса за бежанците Даниел Митов каза, че България ще участва солидарно в релокация на бежанци в рамките на Европейския съюз, но и припомни, че страната ни вече има достатъчно мигранти.

"Другите държави също трябва да поемат своята отговорност, защото има такива, които не са проявили тази солидарност", припомни Митов., обяви външният ни министър Даниел Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай