Отцепник от ПП проговори! Ето защо напусна партията

Иван Манев с пост във Фейсбук

Отцепник от ПП проговори! Ето защо напусна партията | StandartNews.com

Отцепникът от "Продължаваме промяната" от Плевен Иван Манев проговори за напускането на партията. 

Ето какво пише Манев в пост във Фейсбук:

"Познавам се с Иван Христанов от близо 20 години. Много пъти сме разговаряли за ситуацията в България и за политическата сцена. През септември 2021 той ме покани да му ударя едно рамо в Плевен за кампанията на Продължаваме Промяната. Бяха го поканили да се присъедини към проекта. Няколко дни след това ми звънна отново и ме покани за листата в Плевен. Това беше и моя кауза и се съгласих.

Така станах част от Продължаваме Промяната. Работихме за каузата заедно с всички приятели от Промяната, но след редица ходове и събития, каузата стана все по-невидима. Промяната зае своята позиция на политическата сцена, която според мен направи постигането на каузата все по-трудно. Разправиите в парламента допълнително ни отдалечаваха.

Чертаха се червени линии, партиите си гледат избирателите само и как да не ги обидят и да ги загубят за следващите избори. Това пречеше за взимане на важни решения за българския народ, който страда и продължава да губи вяра, както в политиците си, така и в бъдещето си. Младите гледат на къде да тръгнат и да се махнат от това безпереспективно място за тях.

Никой в парламента не мисли за целия български народ. Какво иска той, каква е българската мечта, кога ще заживее нормално и този прословут преход ще свърши.

Общата отровна среда ще се повтори и в следващия парламент, а аз не чувствам, че това е правилния начин политиците да разговарят с хората.

За съжаление всички партии възприеха този тон на омразата по необратим начин.

Този път не е правилен и няма да доведе до очакваната промяна според мен. И това е причината да напусна Продължаваме Промяната.

Разговорът в политиката трябва да е друг. Фокусът на разговор не трябва да е насочен към избирателя, а към българския народ, към всеки един, без значение, за кого гласува и дали въобще гласува.

Аз ще продължа да се боря за каузата, да имаме нормална държава в която да отглеждаме децата си и да им даваме бъдеще тук. Аз не вярвам в токсичното говорене, пътят просто е друг и скоро ще разкажем за него."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай