Вторник,

Отцепник от ИТН се жалва: вместо Трифонов, гледал постоянно Йорданов

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
11684
Отцепник от ИТН се жалва: вместо Трифонов, гледал постоянно Йорданов
A
A
A

"Минахме през тест за лоялност, но не и през детектор на лъжата. Нямам проблем да се подложа на такъв детектор, но искам и Тошко Йорданов да го направи. Знам на кои три въпроса трябва да отговори. Той погазваше нормалните отношения в партията. Защо назначенията бяха само по негово предложение без участието на Изпълнителния и Националния съвет? Партията ИТН не изпълни въпросите от референдума. Не се и опитахме". Това заяви пред НоваНюз Иво Атанасов - един от депутатите, отцепили се от "Има такъв народ".

По думите му Йорданов не е уважавал парламентарната група и областните координатори. "Отношението към всички тях беше отвратително, затова стигах до извода, че са инструмент за постигане на целите на партията. Не съм виждал Трифонов от една година. Ще бъде жалко, ако посланията на партията се съсипят", смята той.

Според него има съмнения за нередности и връзки с мафията, но те не са подплатени с факти. "Причината да напусна е съсипването на партията от Тошко Йорданов, има липса на прозрачност и неуважение към членовете", подчерта Атанасов. И допълни, че е могъл да напусне още през януари, но е останал, за да се опита да промени нещата.

"Не ми е нареждано как да гласувам, защото аз правя това, което сметна за правилно. Видях се с Радостин Василев преди дни, каза, че му е тежко и иска да прекрати членството в партията. Искаше да обясни за отношенията  в партията пред медиите. Казваме истината и сме спокойни. Много от колегите казаха, че агонията трябва да свърши. Безусловна подкрепа за ПП няма, ще гласувам за правилното за мен и гражданите", разкри депутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички