Отлетя главата на втори зам.-министър. Заради пътните протести ли?

Валентина Върбова освободена от МРРБ

Отлетя главата на втори зам.-министър. Заради пътните протести ли? | StandartNews.com

Втори зам.-министър бе уволнен в рамките на два дни. След като вторият човек в енергетиката Александър Николов, номиниран от Слави за министър на енергетиката, си тръгна като изкупителна жертва заради скандалите със скъпия ток, днес с поста си се раздели и заместник-министъра на регионалното развитие Валентина Върбева.

ВИЖ ОЩЕ: Отмъщение! Уволниха номиниран от Слави за министър

В съобщението от Министерски съвет се казва, че е освободена от премиера Стефан Янев, но не се посочват мотиви за решението му.

Сутринта обаче държава осъмна с пътни блокади. Работници от "Автомагистрали-Черно море" излязоха на бунт, защото коректно са си свършили работата, по нея МРРБ нямало забележки, но не им изплащат 36 милиона по договора. Работниците вече един месец не са получавали заплати, очертава се втори, а имат кредити, сметки за плащани и подготовка на деца за училище.

За около два часа те блокираха движението в центъра на София и по ключови пътни артерии - пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус", „Тракия“ на 165-ти километър и пътя „Русе – Варна“.

Протестиращите обвиниха министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в дезинформация и лъжа. До това се стигна, след като ресорният министър обясни на брифинг, че фирмата е закъсняла с изпълнение на договор за ремонт на участък от магистрала "Тракия". Служителите на дружеството обещаха да ангажират европейските институции. "Не получихме отговорите, които очакваме", заявиха те.

От своя страна, Комитова се ангажира да се намери законово решение, с което парите да бъдат изплатени.

По-късно тя заяви, че не може да плати, защото нямало актуализация на бюджета.

Няма информация дали освобождаването на Върбева от поста зам.-министър на регионалното развитие има общо с казуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай