Освободиха Цветан Нанов като заместник-председател на НСИ

Ренета Инджова остава начело на института, подчерта вицепремиерът Даниела Бобева

Освободиха Цветан Нанов като заместник-председател на НСИ | StandartNews.com

София. Правителството освободи Цветан Нанов като заместник-председател на Националния статистически институт (НСИ). Това съобщават от правителствената информационна служба. Рокадата е с решение на правителството, по предложение на председателя на НСИ, и на основание чл. 8, ал. 3, т. 2 от Закона за статистиката.

Допуснатите от Нанов груби нарушения на закона са причината за освобождаването му.

Сергей Цветарски е определен за заместник-председател. Той ще довърши мандата на освободената през 2012 г. Гергана Михайлова.

Сергей Цветарски е работил без прекъсване в НСИ от 1998 г. до началото на 2013 г., като последната му длъжност е държавен експерт. В момента е консултант на свободна практика.

Председателят на НСИ Ренета Инджова обеча остава на поста, съобщи вицепремиерът Даниела Бобева. По думите й правителството е решило да я подкрепи, за да може институтът да работи спокойно и защото е "добър специалист, икономист и човек с голям професионален опит".

„Тя беше назначена от правителството на ГЕРБ. За съжаление, обаче във връзка с обществена поръчка възникна конфликт още преди около година. Тогава този проблем не беше решен. Откакто това правителството дойде на власт, ние непрекъснато сме обсипани с информации. Ако решаването на този проблем беше лесен, то той щеше да бъде решен много преди нас. Оказа се обаче, че това е доста сложен казус", коментира още Даниела Бобева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай