Оставиха преизчисляването на пенсиите за 46-о НС

Без консенсус на председателският съвет на НС по промените в КСО

Оставиха преизчисляването на пенсиите за 46-о НС | StandartNews.com

Одобреното от Народното събрание на първо четене преизчисляване на всички пенсии ще бъде оставено за окончателно решение от слевщото 46-о Народно събрание. Сега няма да бъде гласувано, заради процедурни пречки.

След едночасово заседание Председателският съвет на НС не постигна съгласие предложението на БСП за промени в Кодекса за социалното осигуряване да бъде гледано на второ четене с аргумента, че правилникът не позволява да бъде нарушаван приетият за днес дневен ред.

Депутатът от левицата Кристиян Вигенин обяви от трибуната на НС, че очакванията на пенсионерите няма да бъдат изпълнени, но  БСП ще се съгласи с дневния ред на парламента. Вигенин обоснова решението:

"Тъй като има опасност днешното заседание да бъде прекъснато, ако продължат споровете и обструкциите от наша страна, но също така е важно да минат и предстоящите точки в дневния ред и да не дадем отново оправдание и възможност заседанието да бъде прекратено, ние приемаме парламентът да продължи работа по начина, по който беше гласувано вчера.

Междувременно заради отхвърленото предложение за преизчисляване на пенсиите от различни пенсионерски организации излязоха на протест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай