Вторник,

Оставиха преизчисляването на пенсиите за 46-о НС

От: редактори -
Оставиха преизчисляването на пенсиите за 46-о НС
A
A
A

Одобреното от Народното събрание на първо четене преизчисляване на всички пенсии ще бъде оставено за окончателно решение от слевщото 46-о Народно събрание. Сега няма да бъде гласувано, заради процедурни пречки.

След едночасово заседание Председателският съвет на НС не постигна съгласие предложението на БСП за промени в Кодекса за социалното осигуряване да бъде гледано на второ четене с аргумента, че правилникът не позволява да бъде нарушаван приетият за днес дневен ред.

Депутатът от левицата Кристиян Вигенин обяви от трибуната на НС, че очакванията на пенсионерите няма да бъдат изпълнени, но  БСП ще се съгласи с дневния ред на парламента. Вигенин обоснова решението:

"Тъй като има опасност днешното заседание да бъде прекъснато, ако продължат споровете и обструкциите от наша страна, но също така е важно да минат и предстоящите точки в дневния ред и да не дадем отново оправдание и възможност заседанието да бъде прекратено, ние приемаме парламентът да продължи работа по начина, по който беше гласувано вчера.

Междувременно заради отхвърленото предложение за преизчисляване на пенсиите от различни пенсионерски организации излязоха на протест.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички