Остана ли Кулеба доволен от срещите в парламента

Украинският външен министър е разговарял с премиера Кирил Петков за военна помощ за Украйна

Остана ли Кулеба доволен от срещите в парламента | StandartNews.com

Украинският външен министър Димитро Кулеба е разговарял с премиера Кирил Петков за военна помощ за Украйна. Това съобщи външният министър Теодора Генчовска. Тя обясни, че темата е била засегната от депутатите на външна комисия, като ГЕРБ и ДБ са представили аргументи за своите предложения страната ни да изпрати оръжие на Украйна. 

„Доволен съм от срещите с вашия външен министър, премиер и президент. Дали ще получим военна помощ от България, това зависи от политическата дискусия в парламента, дотогава ще се бием с каквото имаме”, заяви министърът на външните работи на Украйна.

„България е направила наистина много за европейската интеграция, вие се отнасяте много добре с нашите бежанци, а това е нещо, което ценим”, заяви Кулеба и добави: „Вземаме предвид вашата вътрешнополитическа ситуация и във връзка с военната помощ, оставяме това решение на парламента на България”, уточни дипломатът.

„Но нека подчертая още веднъж: тези, които не желаят, които се колебаят, които говорят срещу доставките на оръжия и военно оборудване за Украйна, те на практика подкрепят руската агресия, избиването на наши граждани”, каза украинският министър на външните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай