Сряда,

Още една партия влезе в коалицията на Марешки

От: Редактори -
A
A
A

Зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки подписа предизборно споразумение с Ирина Репуц, председател на Християндемократическата партия на България. Двете формации се договориха да се явяват заедно на предстоящите европейски, местни, парламентарни и президентски избори. По този начин християндемократите стават част от коалицията „ВОЛЯ-Българските Родолюбци“. Те ще имат свой представител в листата с кандидатите за европарламент през май 2019 г. „Вярваме, че създаденият политически съюз ще бъде пример за обединение, политическа коректност. Вярваме, че обединени можем да направим повече за България. Доброто е възможно“, заяви Ирина Репуц.

Християндемократическата партия подкрепи обявените в края на януари основни политики на предизборната коалиция -  образование, здравеопазване, сигурност и европейски доходи; ликвидиране на монополите, картелите и битовата престъпност; защита на интересите на българските земеделци и предприемачи; ясни правила и работещи закони; eтническа и религиозна толерантност.

Ще припомним, че Християндемократическата партия беше част от „Реформаторския блок“.

„Докато други партии и коалиции се раздират от скандали и интриги, единствено ВОЛЯ привлича все повече съмишленици“, коментира Веселин Марешки.

Още една политическа организация декларира подкрепата си към „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ – това е ПП КОЙ – „Компетентност, отговорност и истина“. Тази позиция изрази Светозар Съев, председател на партията,  на среща с Веселин Марешки. „КОЙ“ няма да участва в листите с кандидатите за ЕП, но ще подкрепя организационно и експертно коалицията. ПП КОЙ е регистрирана през 2014 г. и има създадени регионални структури на принципа на избирателните райони. Партията обединява утвърдени професионалисти от различни сфери на обществения живот у нас.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички