Орешарски: Валутният борд не е застрашен

Премиерът е убеден, че си струва, че е оглавил правителството

Орешарски: Валутният борд не е застрашен | StandartNews.com

София. Валутният борд не е застрашен. Това заяви премиерът Пламен Орешарски пред бТВ в неделя. От думите му стана ясно още, че засега смяна на министри в кабинета не се предвижда.

"Бих казал, че шест месеца са малък период за оценка на министрите. За шест месеца вече се оформя един колегиален стил на работа на кабинета. Защото индивидуалните постижения не струват кой знае какво, ако работата на кабинета не върви", обясни премиерът.

Орешарски коментира още, че никога не си е представял, че ще му е лесно на поста, който заема. "Убеден съм, че си струва, че оглавих правителството. Не толкова в личен план - в личен план е ограничение и наказание, в обществен план се надявам, че обществото, ще бъде в по-добро състояние. Винаги си струва да се направи такова усилие", заяви още премиерът.

Той призна, че има голяма необходимост за рационализиране на звената на министерства и агенциите с цел по-добри административни услуги. "Ще наблегнем и на електронизацията. Не смея да кажа, че ще изградим цялостно електронно правителство, но ще изградим повече електронни услуги", уточни той.

"Тази година ще бъде първата от 4 години насам, в която практически ще сме върнали цялото ДДС и следващата година ще започнем на чисто", заяви Орешарски.

"Тези заклинания не ги чуваме за първи път. Атаките към Валутния борд не само, че не са сериозни, но и не са уместни. Валутният борд не е застрашен, категоричен е Орешарски. Съветвам българските граждани да приемат всички критики за Валутния борд като политически закачки. Финансовите тези на бившия премиер Борисов обикновено са неразбираеми, затова винаги съм се стремял да избягвам да ги коментирам, заяви още Пламен Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай