Орешарски в телефонен разговор с Бареков за Дивотино

Орешарски в телефонен разговор с Бареков за Дивотино | StandartNews.com

Велико Търново. "Премиерът Пламен Орешарски ми се обади по телефона. Осмислил е моето предложение за помощ на хората от Дивотино. Той предлога да направим една комисия заедно с кмета със структури от гражданските среди и структури от строителният надзор. Ще направим опис на постройките, които трябва да се довършат и в рамките на до два милиона лева, Орешарски каза, че ще може незабавно да се плати и да се помогне на хората. Това може да стане директно на хората или през фирмите, които им ремонтират покривите". Това каза Николай Бареков във Велико Търново.

"Търново ще бъде черешката на тортата на движението. Смятаме тук да го учредим, но това ще стане точно преди да се структурираме като политическа сила. След десетте кръгли маси ще направим съвет на учредителите, където ще поканим експертите, които са участвали в изготвянето на нашата стратегия", каза още Бареков.

"До края на годината очаквам да имаме по 200-300 поддръжници във всеки град и най-късно през февруари ще направим учредително събрание във Велико Търново. Капсулацията на ГЕРБ по отношение на нас ни дава възможност да се разрастваме още повече", допълни Бареков. Според него най-опасното, което може да стане за България в момента, е сделка между Борисов, ДПС, Атака и БСП. "В момента те са в по-добра кондиция отколкото ще са през пролетта. Ние- тогава ще сме готови за избори", уточни той.

"Вече имаме осигурен адвокат в старата столица, който ще дава безплатни юридически съвети на хора с проблеми, които са социално слаби и имат нужда от правна помощ", обясни Бареков и добави: "На много места читавите хора от ГЕРБ ще ги вземем при нас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай