Орешарски ускорява наредбата за държавните пари

Орешарски ускорява наредбата за държавните пари | StandartNews.com

София. Министър-председателят Пламен Орешарски е разпоредил ускорено прилагане на наредбата за парите на държавните предприятия в банките. Това обяви самият премиер по време на срещата си с над 70 представители на протестиращите днес в министерския съвет, съобщи правителствената пресслужба.

„Ние заварихме подготвена наредба от служебния кабинет, съгласно която всяко държавно предприятие може да държи не повече от 25 на 100 от депозитите си в една банка", напомни премиерът. Той изтъкна, че наредбата е въведена от настоящото правителство, без да се променя нищо и към настоящият момент действа.

Орешарски поясни, че наредбата предвижда 6-месечен гратисен период, който се дава, за да могат предприятията да пренастроят банковото си обслужване.

„На последното заседание на Министерски съвет възложих на министрите да изискат от директорите на държавни предприятия отчет какво са свършили по съобразяването с тази наредба", изтъкна Орешарски. Според него 6-месечният срок, посочен в наредбата, е прекалено дълъг и е необходимо този процес да се ускори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай