Орешарски проверява земите в Бояна

Орешарски проверява земите в Бояна | StandartNews.com

София. Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил пълен анализ на казуса със собствеността на земите в резиденция Бояна, съобщиха от правителствената информационна служба.

В Министерския съвет той се срещна с представителите на Сдружението „Граждански инициативен комитет – квартал Бояна" Светла Ваташка и Николай Веселинов. От Сдружението запознаха премиера накратко с проблема на протестиращите граждани относно около 350 декара земи, които се намират в рамките на резиденцията.

Ваташка и Веселинов подчертаха, че казусът стои още от 90-те години и са се обърнали към редица институции, имащи отношение към проблема. „Бихме желали да има партньорство между институциите", изтъкнаха те.

От Сдружението предложиха да се създаде работна група, която да изчисти неяснотите около собствеността на терена, като през това време да се забрани строителството върху земята.

Премиерът Орешарски заяви, че ако е необходимо, ще се направи инвентаризация на документацията по казуса и ще се проверят архивите. Тъй като проверката ще отнеме време, министър-председателят и представителите на Сдружението се съгласиха, че ще бъде необходима и следваща среща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай