Орешарски повтори: Няма да подавам оставка

Премиерът ще работи докато има подкрепа от парламента

Орешарски повтори: Няма да подавам оставка | StandartNews.com

Брюксел. Премиерът Пламен Орешарски не смята да подава оставка, докато има подкрепа от парламента. Това заяви самият той от Брюксел, малко преди започването на Европейския съвет. Орешарски бе посрещнат от Сергей Станишев, с който присъства на работен обяд на Партията на европейските социалисти, предаде БНР.

На въпрос на медии дали смята да се оттегли от поста, Пламен Орешарски, заяви: "Докато имам подкрепа от парламента - не". Решението за избор на шеф на ДАНС бе една политическа грешка, която не е повод за оставка. Така Орешарски обясни, че ще отговори, ако на срещата бъде запитан за тежката ситуация в България. Той продължи с това, че не смята да коментира избора на Волен Сидеров за шеф на комисията по етика. Това е парламентарен въпрос, уточни премиерът. Той очаква да бъдат одобрени поне 6 млрд. евро за младежката заетост, една сериозна сума, от която се нуждае страната ни.

"За България малко над 100 милиона евро за следващите няколко години. Това е една сериозна подкрепа и за нашите усилия да борим безработицата и за по-висока младежка заетост", каза Пламен Орешарски.

"Все пак от всички страни от "Набуко", България е в най-добра ситуация, защото е най-близо до трасето, което ще мине през Гърция. Така че ние, надявам се, дотогава да имаме конекторна връзка, така че да реализираме вече диверсифицирани доставки". Така Орешарски коментира проекта "Набуко" и обясни, че щеше да е по-добре да не се прекратява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай