Орешарски на 4 очи с Нетаняху

Либерман идва у нас, готви визита на израелския премиер

Орешарски на 4 очи с Нетаняху | StandartNews.com

София. Премиерът Пламен Орешарски ще се срещне на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху през май, научи "Стандарт".

Срещата ще бъде част от официалната визита на министър-председателя в Йерусалим. Освен с него Орешарски ще има среща с президента на страната Шимон Перес, както и с председателя на Ксенета. Външният министър на страната Авигдор Либерман пък се очаква да кацне в четвъртък у нас. Той от своя страна ще подготвя визитата на премиера Нетаняху през есента, научи "Стандарт". В Йерусалим правителствените ръководители заедно с членовете на делегацията ще посетят мемориала на жертвите от Холокоста "Яд Вашем".

В програмата на Орешарски е включена и среща с българската общност в страната. Като част от делегацията на премиера ще бъдат МВР шефът Цветлин Йовчев, външният министър Кристиан Вигенин, икономическият Драгомир Стойнев и председателят на ДАНС Владимир Писанчев.

Очаква се една от темите да бъде и разследването около атентата на летище "Сарафово". След като свърши с официалните срещи, се очаква премиерът Пламен Орешарски и министрите да се поклонят на Божи гроб и да отидат до Стената на плача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай