Орешарски иска по-евтини кредити за бизнеса

Орешарски иска по-евтини кредити за бизнеса | StandartNews.com

Перник. Да се подобри средата за правене на бизнес е най-важната задача за следващото правителство, което и да е то. Това обяви номинираният от „Коалиция за България" за бъдещ премиер Пламен Орешарски в пернишкото село Богданов дол.

Според него една от спешните мерки е улесняване достъпа на малкия и среден бизнес до по-евтино банково кредитиране. По-добрият климат за правене на бизнес ще донесе повече приходи и стъпка по стъпка по-голямо благоденствие на всички български граждани, категоричен е финансистът. Той отсече, че са нужни мерки за защита на местното производство чрез по-ефективно ценообразуване, разбиване на някои изкуствени монополи при изкупуване на селскостопанската продукция. Чуждестранните инвеститори трябва да работят за българското стопанство и за напредъка на нашите граждани, е мнението на кандидат-премиера на червените. По-добрият климат за правене на бизнес щял да донесе повече приходи и стъпка по стъпка по-голямо благоденствие на всички български граждани.

„Перник не е изключение от общото правило от силно индустриален град в миналото днес виждаме, че повечето, да не кажа, че почти всички предприятия не работят. Струва ми се, че трябва да положим общи усилия поне част от тази индустрия да се възроди и хората да намират работа тук в региона, а не да търсят препитание в София и извън граница", каза Орешарски, докато бе на събор в Богданов дол за Гергьовден. Там той изгледа състезание по доене в традиционния празник на овчаря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай