Орешарски: Интересът към инвестиции у нас се възобновява

Орешарски: Интересът към инвестиции у нас се възобновява | StandartNews.com

София. „Инвестициите спряха няколко години по-рано. Дори имаше отлив на инвеститори. От няколко месеца усещам, че има възобновяване на интереса". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в предаването „Оригиналът" по Тв 7. Той уточни, че за момента има само интерес към инвестиции в България, но не и конкретни намерения.

„Ще работим така че част от заявилите интерес да реализират инвестициите си. Трябва време и още работа. Нашата година тази някак си не е между най-стабилните в обществено-политическо отношение, в Европа също. Протести под една или друга форма има от февруари", добави Орешарски.

„Винаги съм изпитвал дълбоко уважение към президентската институция", каза премиерът по повод Росен Плевнелиев и увери, че никога не си е позволявал да му прави конкретни характеристики. „Винаги сме си говорили с президента, защото институционалната култура е ключова за нормално управление на държавата", каза още той.

„Една държава не се управлява само от президента, или само от премиера, или само от съдебната система. Тя е система от институции. Трябва да има диалог. От страна на правителството сме се стремили да поддържаме нормални и работещи взаимоотношения с президента и ще продължим да го правим", обясни още Пламен Орешарски.

„За съжаление репутацията на България в Европа никога не е била кой знае колко добра от десетилетия. Що се касае до това правителство – сигурно визирате писмото на немския и френския посланик. Тяхната критика приемам като критика за неблагополучието на прехода. Няма правителство, което да може за един месец да установи практиките, които бяха описали", продължи министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай