Опустошително! Тежка прогноза на социолозите

Предсрочните избори, както се вижда и от данните, няма да решат нищо

Опустошително! Тежка прогноза на социолозите | StandartNews.com

Шансовете за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание са минимални, а на хоризонта се задават нови предсрочни избори. Около тази теза се обединиха в предаването "Тази сутрин" социолозите доц. Антоний Гълъбов, Кольо Колев и Евелина Славкова.

"Има по-големи очаквания да не се стигне до предсрочни избори. Това е общественото мнение. За съжаление вървим точно към предсрочни избори. Този мандат няма да се реализира", смята доц. Антоний Гълъбов.

„Смисълът на връчването на мандата на БСП е като на отровна ябълка. Ние имаме една игра с топка, която се нарича народна топка. Във всички групови спортове си подаваш топката. При нас целта е да избиеш играч от полето.

Няма подава, а има целене“, посочи той.„Всяка политическа формация гледа да си измие ръцете.  Шансът да се състави правителство е минимален. Шансовете са между 20-30%“, допълни от своя страна Кольо Колев.

Предсрочните избори, както се вижда и от данните, няма да решат нищо. Въпреки това ние устремно вървим към тях, уточни социологът.

Според Евелина Славкова дори и да се състави нова четворна коалиция между ПП, БСП, ИТН и ДБ тя няма да бъде стабилна.

„Още при връчването на първия мандат на „Продължаваме промяната“ бях на мнение, че по-скоро отиваме на предсрочни избори“, добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай