Оприличават разпада на патриотите на латино сериал

Докато Караниколов е министър, за излизане на „Атака“ от властта не може да се говори

Оприличават разпада на патриотите на латино сериал | StandartNews.com

Въпреки разпадането на „Обединени патриоти“, голямата коалиция и управляващото мнозинство не са застрашени, сподели политологът Борис Попиванов пред БНТ.

„Изненада няма. Въпросът е дали Волен Сидеров ще успее да се афишира като някакъв опозиционен център. И какво ще стане с кадрите на „Атака“ във властта. Ако те останат, това означава, че никакво разпадане реално няма“, заяви той.

Георги Харизанов се съгласи и добави, че докато Емил Караниколов е министър, за излизане на „Атака“ от властта не може да се говори.

Според него, на обществото му е писнало от разприте между трите формации в „Обединени патриоти“. „Робинята Изаура пасти да яде. То е едно преследване, едни скандали. Спомняте си как протече кампанията за евроизборите тази година, обидите, репликите които си разменяха, всеки по своята си телевизия. Ако най-накрая този сериал приключи, мисля си, че никой няма да изгуби“.

В момента, за разлика от служебното правителство, когато президентът Радев разполагаше с цялата власт, е налице обществена дискусия. Когато се смениха критериите набързо по време на служебното правителство в полза на „Грипен“, такова обсъждане нямаше, каза Георги Харизанов по повод ветото на президента Румен Радев върху сделката за закупуване на самолети F-16.

„Когато алтернативата е самолет, произвеждан в ненатовска държава, няма по-естествен избор и се надявам днес тази сага да приключи“, добави той.

Според Харизанов, България и светът като цяло все повече свикват с пробивите в киберсигурността. „Не съм съгласен, че не се полагат усилия, но много трудно може да убедите обществеността. Система, която да предотвратява всякакви опити, едва ли съществува“, каза той. По думите му, държавната администрация изостава от частния сектор в това отношение.

Харизанов посочи, че писмото на хакера, с което той уведомява за пробива в НАП, е бил със силен политически заряд „волно или не“.

По отношение на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, Харизанов коментира: „Целта на реформата от 2014-2015 година беше да се обособи прокурорска колегия и тя да обявява номинациите“. Затова и протестът вчера пред ВСС е бил неоснователен. 

„Тези, които протестираха вчера срещу Иван Гешев, протестираха срещу себе си“, добави Борис Попиванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай