Опашка от мераклии за поста на Нинова

Тръгва яростна надпревара за първия стол в БСП

Опашка от мераклии за поста на Нинова | StandartNews.com
  • Тръгва яростна надпревара за първия стол в БСП

Опашка от мераклии се изви вече са поста на Корнелия Нинова. На 26 април за първи път социалистите ще избират пряко лидера си. Вотът ще е копи пейст на президентския – ще има урни, агитация, предизборна реклама. Кандидатите за лидер трябва да имат 8 години партиен стаж, от които 4 като член на национални органи. Всички претенденти, които минат проверката на ЦИК, ще бъдат изписани в обща бяла бюлетина по азбучен ред. Изборът дава възможност и за балотаж.

Поне 10 видни социалисти вече са номинирани. Сред тях са оргсекретарят Кирил Добрев, младото лъвче на БСП депутатът Крум Зарков, парламентаристите Георги Свиленски, Весела Лечева, Драгомир Стойнев. Сергий Станишев обяви, че няма да излезе срещу Нинова. Но на „Позитано” 20 са убедени, че той ще води кампания срещу Нинова. Затова пък вечният кандидат Красимир Янков декларира, че се впуска в надпреварата, за да премахне разделителните линии в партията, въведени от Нинова.

75 000 социалисти ще участват в прекия избор. Противниците на този вот твърдят, че Нинова ще изпадне в неловка ситуация, ако пред урните излязат само половината социалисти, защото изборът на лидер няма да има тежест.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай