Окончателно: Балотаж в Добрич

Кой се бори за кмет

Окончателно: Балотаж в Добрич | StandartNews.com

Източник: БНТ

Йордан Йорданов, издигнат за кмет от Местна коалиция ДБГ отива на балотаж с Красимир Николов от ГЕРБ. Това сочат окончателните данни от 100% обработени протоколи от вота, предаде БНТ.

Кандидатът за втори мандат Йорданов печели 27.21 % от подкрепата на хората в града, а Николов - 21.88 %. Трети е издигнатият от Възраждане Георги Джендов с 14.35 %, а на крачка зад него остава кандидатът на Продължаваме промяната – Демократична България Йорданка Костадинова с 13.58 %.

В общинския съвет позициите на водещите сили са разменени. Първа с 26.07% от избирателния вот е партия ГЕРБ, която получава 11 мандата. С двама съветници по-малко има местната коалиция ДБГ, която извоюва 21.81% от гласоподавателите.

В състава на местния парламент влизат още коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България и Възраждане с по шестима съветници, БСП за България с четирима, ДПС с двама.

С по един общински съветник са останалите три политически сили, прехвърлили границата от 400 гласа на общинската избирателна квота: Граждани за Общината, Консервативна България и Левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай