Огнян Ценков: Да бъдем съмишленици в каузата образование

Огнян Ценков: Да бъдем съмишленици в каузата образование | StandartNews.com

Не залагаме на обещания и празно политическо говорене, за нас е важно да бъдем наистина съмишленици в каузата образование. Създаването на условия за модерно, достъпно, непрекъснато и качествено образование и възпитание е безспорен приоритет в нашата програма. Това заяви кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков. Той и кандидати за общински съветници от партията проведоха среща с педагози от видинските училища. В процеса на разговора бяха дискутирани различни проблеми и трудности, с които учителите се сблъскват в ежедневната си работа. Педагозите бяха категорични, че проблемите не могат да се решат с един разговор. „Необходими са постоянни срещи и диалог", подчертаха те.

Един от акцентите в разговора бе необходимостта от гражданско образование и патриотично възпитание, за да могат младите хора да участват активно в обществения живот, да знаят своите права и задължения, да изразяват своята гражданска позиция, да познават и обичат родното си място. Огнян Ценков и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ обърнаха внимание на възможността да бъде създадена общинска програма за подпомагане на даровити деца с широко гражданско участие. „ Предстои за пета поредна година ГЕРБ-Видин да връчи стипендия за постижения в областта на изкуството, спорта и учебната дейност на ученик от 12 клас", припомни Огнян Ценков. Той каза още, че тази година носителят на стипендията, която се връчва по повод духовния празник на Видин – Димитровден, ще бъде определен през месец ноември. „Взехме това решение, за да не даваме повод на опонентите ни да представят събитието като пиар акция", подчерта Ценков.

Кандидатът за кмет на община Видин Огнян Ценков заяви, че екипът на ГЕРБ поема категоричния ангажимент да осъществява ефективно взаимодействие между общинската администрация, родителите, учителите и неправителствените организации с цел оптималното функциониране на училищата в община Видин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай