Петък,

Обръщат ли гръб Продължаваме промяната на ДБ

От: Редакция -
4536
Обръщат ли гръб Продължаваме промяната на ДБ
A
A
A

"Всички видяхме кой свали правителството - това беше коалицията в НС между ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" и реално те са хората, които са отговорни да тласнат страната към нови избори". Това заяви в Euronews Primetime депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски.

Ние сме имали индикации, че ИТН не са с нас, но не можем да хвърляме празни обвинения затова, а те се натрупаха с времето, обясни депутатът. ПП трябва да излезе и да спечели тези избори. Това е наш ангажимент, който ние поехме - да продължим промяната и да я довършим, така че ние нямаме друга алтернатива, заяви Терзийски.

"Аз вярвам, че ние трябва да се явим като самостоятелна формация и след това да се коалираме с коалиционните партньори, които в момента имаме", Йордан Терзийски.

Ние сме работили много успешно с "Демократична България", в никакъв случай не отхвърляме тяхната протегната ръка, категоричен е Терзийски. Според него, въпросът не е да се пришиват евроатлантически ценности. Основната разделителна линия е корупцията и по тази причина партньорство с ГЕРБ е невъзможно, обясни депутатът по въпроса дали е възможно сформиране на коалиция с партията на Бойко Борисов.

Според Терзийски, в парламента има зависими партии, които прокарват интереси по определени теми.

Той коментира и скандалите с АПИ заради поддръжката на пътищата. "Ние поставихме срок за договорите 30 септември, за да има време за процедурите. За съжаление, МРРБ се забави изключително много с поръчките, които така се проведоха, че сега се налага да бъдат прекратени", каза той.

Наистина МРРБ поставя под риск зимната поддръжка и сега ние в комисия се опитва тя да бъде удължена още два месеца, обясни Терзийски.  Ако няма кворум и не мине регионалната комисия, на тяхната съвест ще лежи липсата на поддръжка, допълни той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички