Обрат! Напусна ключова фигура от екипа на Терзиев

Новината бе съобщена в социалните мрежи

Обрат! Напусна ключова фигура от екипа на Терзиев | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Съветникът на кмета на София Васил Терзиев - арх. Любо Георгиев, напуска поста си. Това обяви той в своя публикация във Фейсбук. По информация на NOVA арх. Георгиев трябваше да бъде назначен на нов пост в общината като зам.-кмет по визията на столицата.

Ето и какво гласи публикацията му:

"Минаха три месеца от местните избори. Аз и десетки членове на Екипът на София вложихме безвъзмездно своите опит и знания, време и име, за едно ново, по-качествено и различно по дух управление на София. Продължаваме да вярваме, че то е възможно.

Екипът не участва в изборите за София с политически позиции - районни кметове и общински съветници. Техните номинации и кампания беше осъществена от партиите в коалицията. Ние приоритизирахме подготовката на управлението – програма и планове за действия за всички ресори – опирайки се на разбирането, че силен старт е задължителен за това различно по дух управление. Много от ресорите останаха без ръководител до след изборите и нямахме възможност да сме полезни в тях.

Реформите бяха в основата на подготвителната работа, която извършихме за следващото управление на столицата. Продължаваме да смятаме, че за да потръгнат нещата по нов начин, са необходими много и истински реформи в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с публичните ресурси, та до публичността и комуникацията. Сега, с избран председател на Общинския съвет, дано общината най-сетне да може да заработи на пълни обороти.

След изборите единствено аз от близо 100 експерти от Екипът на София бях приет в управленския екип на кмета. На временната позиция "съветник на кмета", до провеждането на реформа в сектора градско планиране. Реформа, за която сме говорили в подробности неведнъж публично.

От тази седмица спирам да съм съветник на кмета. Правя това, защото не разполагам с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложихме още преди изборите. Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София.

Преди една година заедно с мои съмишленици от Екипът на София, както и представители на граждански организации и партии представихме нашето виждане за това как трябва да се управлява нашият град. Продължаваме да вярваме в този модел и продължаваме да работим за него. Аз лично ще продължа да бъда обективен в преценката си и да работя за доброто бъдеще на София. Пожелавам успех на кмета Васил Терзиев, на управленския му екип и на Общинския съвет."

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай