Оборудването на границата трябва да се подобри

Оборудването на границата трябва да се подобри | StandartNews.com

Необходима е допълнителна работа за подобряване на техническото оборудване по границата. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след като посети ГКПП Славеево и Маказа.

Към момента в охраната на границата в района на ГПУ-Ивайловград са включени 46 военнослужещи. Броят им варира в зависимост от конкретните обстоятелства, а местата, където се разполагат съвместните екипи, се определят в съответствие с оперативната необходимост, обясни тя. И уточни, че е дошла на място, за да се убеди с очите си как си партнират гранични полицаи и военнослужещи.

Съвместните екипи действат в пълен синхрон, категорична бе тя.

Няма напрежение на границата, но ние трябва да сме готови за всяка една ситуация, смята Бъчварова.

Охраната на държавната граница е национална политика и българските граждани могат да бъдат спокойни, тъй като основният фокус на усилията ни е тяхната сигурност, добави министърът и увери, че има пълен контрол на граничните пунктове, което засилва усещането за сигурност на границата.

Хората трябва да подават сигнали в случаите, когато забележат нелегални имигранти, а граничните полицаи са тези, които установяват и задържат нарушителите на държавната граница, стана ясно от думите на Румяна Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай