Обезвредиха терористи пред Борисов

Обезвредиха терористи пред Борисов | StandartNews.com

Още от утре започва ремонт на казармите, тоалетни, кухните и спалните помещения на сухопътните войски, които се намират на територията на пазарджишка област. Това заяви пред журналисти в база Граф Игнатиево премиерът Бойко Борисов.

По думите му в момента полигона в Црънча е в изключително лошо състояние. Той е договорил с финансовия министър Владислав Горанов, че ще бъде построена там съвършено нова казарма, след като им бъде представен проект.

„Те го заслужават, защото са безупречни", каза премиерът.

Борисов изказа благодарност и възхищение от работата и на специалните части там след посещението си днес и обучението, което е било направено. По думите на Борисов техниката във въоръжението, облеклото са в добро състояние, но казармите не са ремонтирани от 50 години, за това се налагат спешни ремонти там.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Специализирания учебен център "Црънча", където наблюдава демонстрация на способностите на силите за специални операции.

"С министъра на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов наблюдавахме демонстрация на способностите на Силите за специални операции в района на Специализирания учебен център „Црънча", написа премиерът в личния си профил във Фейсбук.

Военнослужещите представиха бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. По време на демонстрацията бяха изпълнени парашутни скокове от самолет C 27J "Спартан".

Военнослужещите от бригада Специални сили показаха своите умения и при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой, изпълнение на интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет. По време на демонстрацията бяха използвани вертолет „Кугар" и самолет „Спартан" от състава на Военновъздушните сили.

На военните демонстрации присъстваха още заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова и представители на местната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай