Объркаха обвинението срещу Цветанов

Объркаха обвинението срещу Цветанов  | StandartNews.com

София. Следователки са объркали обвинението срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с това "за катерушката и за пързалката". Това заяви адвокатът на Цветанов – Менко Менков пред "Фокус".

Адвокатът поясни, че Цветанов се е явил тази сутрин в Софийска градска прокуратура в Съдебната палата при прокурор Калоян Ангелов, заедно с адвокат Каракушева, поради сбърканото обвинение. Заради това внасянето на обвинителния акт е щяло да се забави допълнително, обясни адвокат Менков.

„Следователките са объркали обвинението, въпреки че преди две седмици ни беше предявено разследването, затова се наложи тази сутрин той да ходи с адвокат Каракушева при наблюдаващия прокурор, за да може той да им поправи грешките. В противен случай – трябваше да връщат делото и да се запознаем още два месеца с внасянето на делото в съда, а нашата цел е – колкото се може по-бързо делото да влезе в съда.

Тъй като аз съм в отпуск, се наложи той да отиде с адвокат Каракушева.

„Самият факт, че следователките не могат да измислят правилно обвинение, е доказателство, че обвинението куца, и съм сигурен, че няма да могат да го докажат в съда", коментира адвокат Менков.

Обвинението срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов към момента остава същото – „за катерушката и за пързалката" – каза адвокат Менков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай