Няма да режат заплатите на служителите в МВР

Няма да режат заплатите на служителите в МВР | StandartNews.com

Заплатите на служителите в МВР няма да бъдат намалявани. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. И изтъкна, че обявеното вчера от синдикатите в МВР кардинално се разминава с истината.

Няма да се намаляват и обезщетенията на полицаите, които в момента работят. Ограниченията, които се въвеждат сега, ще действат след 20 г., категорична бе тя.

Всичките подготвяни промени са били предоставени първо на синдикатите и те много добре знаят, че нито един интерес на служителите в МВР няма да бъде засегнат, каза още Бъчварова. И добави, че МВР има план, който е разчетен до часове, за това как и къде ще бъдат разположени силите на ведомството в зависимост от развитието на ситуацията с бежанците. Тя посочи, че МВР има готовност, но се надява да не се налага да го доказва.

По сателитни снимки е засечена контрабанда на гориво за България, идваща от "Ислямска държава", не се потвърждава, коментира министърът и уточни, че информацията се проверява.

Румяна Бъчварова, премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров участваха в Национално съвещание в Академията на МВР с ръководството на МВР и ДАНС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай