Няма спирка. Австрия каза защо ни удари с Румъния

Ново изявление на канцлерът Нехамер

Няма спирка. Австрия каза защо ни удари с Румъния | StandartNews.com

С нашето “не" за България и Румъния в Шенген “бръкнахме в раната" на ЕС, заявява в интервю за ZIB2 канцлерът на Австрия Карл Нехамер.

Като показахме, че Шенген в момента не функционира, тъй като 11 от 17-те държави членки извършват вътрешнограничен контрол", смята той.

" Нашите решения са в полза на Европейския съюз, защото мислим в посока към решаване на проблемите. Ние засегнахме проблема, България и Румъния получиха пилотни проекти от Европейската комисия, тя ги финансира, за да бъдат укрепени външните граници.

Ние дължим това на хората, дължим го, ние трябва да действаме и да се борим срещу нелегалната миграция. Оттогава има движение, има напредък в Пакта убежище и миграция", заявява Нехамер.

“Ние като партия успяхме да поставим отново на дневен ред темата  за нелегалната миграция, да направим по-видим въпроса с опазване на външната граница и да "качим на лодката" държави като Италия и Франция, тъй като резултатът зависи от програмата, зависи от това дали можем да дадем правилен отговор на хората за европейските предизвикателствата. 

Опазването на границите е част от това и Италия, и Франция вече обединяват усилията си с нас", е заявил той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
10 Коментара
Георги
преди 3 месеца

Австрия си вкара автогол с ветото за България и Румъния.Каквото почука това ще се обади.

Откажи
Светла
преди 3 месеца

Ако погледнете разликата във всяко отношение между Австрия и България, ще видите защо е ветото.

Откажи
Валя
преди 3 месеца

Много важно, че се изхвърлят австрийците. Не ни трябват и те тук, а и на нас не ни е притрябвал техния Шенген. Страхливци, да не би да отидат мигрантите там. И те са хора. Чудя се вече дали ни трябва изобщо и ЕС. То беше мачкане, то беше чудо. Защо все те да ни одобряват, нали сме равноправни членове. Защо и ние не вземем да решим да не одобрим тяхното преминаване през нашите граници.

Откажи
Светла
преди 3 месеца

Наистина ли мислите, че сме готови за Шенген?

Откажи
Максим Недев
преди 3 месеца

Защото тези критерии които ни оправдават, трябва да бъдат изклани като добитък или вкарани в затвори до живот , за това , че се мъчат да ни закрият като народ , защото Българите трябва да осъзнаеме , че без да си изцапаме ръцете с кръв няма да ни има на европейската карта скоро , и най важното всеки да го осъзнае !

Откажи
Борил
преди 3 месеца

Точно казано-вече сме натикани в ъгъла,в миша дупка и ще ни обложат с данък и за това че дишаме-не можем да постигнем свобода без битка и неминуемо ще трябва да си изцапаме ръцете с кръв защото най-виновни са нашите продажници,тока,водата всичко дадено на чужденци! Златото заминава с тонове в чужбина всеки месец ние за ислямизирания Шенген се молим!

Откажи
Бате Иво
преди 3 месеца

Какво искате от държава запалила световна война Имам предвид първата А после нейния потомък и втората

Откажи
Тодор
преди 3 месеца

А дамо припомня че Австрия беше тази държава която насърчава имигрантите,и да осъзнава че България и Румъния опазват границата заради тези нелегални имигранти

Откажи
Охотник
преди 3 месеца

Не ви ли стана ясно, че България няма място, в ЕС и НАТО? Колко по-прости, гладни и боси трябва да станете, за да го разберете? Сами сме си виновни, че ни смятат за втора употреба. Докато не си променим манталитета, ще ни търсят само за полска работа, и да ни източват държавният ресурс.

Откажи