Няма случайни хора в енергетиката, ИТН оборват Хиновски

Иван Хиновски обяви, че напуска "Има такъв народ" заради назначения в енергетиката

Няма случайни хора в енергетиката, ИТН оборват Хиновски | StandartNews.com

Иван Хиновски обяви вчера, че напуска "Има такъв народ" (ИТН), като обясни, че не одобрява политиката на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.

„Това е негов личен избор и по никакъв начин не можем да спрем хората, когато правят личен избор. Повече се забавлявам с мотивите на такъв тип личности и хора, които снощи решиха, че нещо не е наред с програмите в партията. Снощи решиха, че в енергетиката сме слагали случайни хора“, коментира по този повод депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хиновски с остри обвинения към Слави и ИТН, какво го ядоса

„Всеки е свободен да вземе решението си. Това показва, че в нашата партия има демокрация и всеки е свободен да прави това, което реши. Щом Хиновски е решил така, пожелаваме му успех“, каза още Балабанов.

По думите му такива ситуации дори са оздравителни за партията. „В битка хората с лидерски качества се проявяват и отстояват позициите си. В момента парламентарната ни група е с 19 души въпреки бруталния натиск, който продължава. Всички в момента се държим като отбор“, каза още депутатът.

Той уточни, че Хиновски не е бил народен представител в 47-ото Народно събрание.

По думите му Кирил Петков продължава с опитите си да „донапазарува“ няколко души, за да си осигури кворум. „Лошото е, че продължаваме да имаме един министър-председател в оставка, който се е самозабравил. Срамно е поведението и неуважението към институциите особено към президентската“, смята Станислав Балабанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай