"Няма накъде повече да се пропада". Герджиков безмилостен

Той добави, че цялата тази ситуация е в полза на "Възраждане" 

"Няма накъде повече да се пропада". Герджиков безмилостен | StandartNews.com

Всичко това, което става, е едно нещо, което трудно подлежи на описание, което доведе до доста интересна, безпрецедентна коалиция между два враждуващи лагера в лицето на ГЕРБ и "Продължаваме промяната“, която обаче, в името на България решава да се коалира, да направят правителство с хоризонт от два пъти по 9 месеца. Това каза проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер на България, председател на НС, юрист пред "Фокус" по повод политическата обстановка в България."По замисъл е не чак толкова лошо. Дали обаче ще се осъществи и как ще се осъществи ми е трудно да прогнозирам, но все се надявам, че няма накъде повече да се пропада", каза Герджиков.

Той добави, че цялата тази ситуация е в полза на "Възраждане" и прогнозира, че в едни скорошни парламентарни избори може да очакваме партията на Костадин Костадинов да е с доста по-голям електорат.

По повод скандала, който се вихри около главния прокурор Иван Гешев и прокуратурата проф. Герджиков коментира така: "Конфликтът е назрял доста сериозно, там всички извадиха шпагите и борбата ще бъде безмилостно жестока. В крайна сметка, ще има някакво разрешение. Дано да е за добро"."Трябва да имаме предвид, че и предходните главни прокурори, срещу тях също имаше доста стрели. Бяха обвинявани в какво ли не, включително свръхинтелигентният Борис Велчев, Сотир Цацаров – също, да не говорим за Никола Филчев. Така че това не е нещо ново, да има едно недоволство срещу главен прокурор. Това като че ли е белязано едва ли не от началото на прехода", каза в заключение той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай