Ново радио: Говори "Позитано"

Ламбо до Станишев на евровота

Ново радио: Говори "Позитано" | StandartNews.com

София. БСП вече си има радио в интернет. Медията се казва Звезда и може да се слуша на адрес radiozvezda.bg. Прощъпалникът на информационно-музикалните блокове бе вчера, а любопитни депутати от левицата тестваха тихо медията през таблетите си.

"Мобилната версия ще бъде готова до седмица", каза за "Стандарт" медийният секретар на БСП Антон Кутев. "Това е съвместен проект на Пи Арт Индъстри и пресцентъра на Българската социалистическа партия", става ясно от сайта на медията. "Идеята на radiozvezda.bg е да дава гласност на новини, мнения и коментари, които застъпват социално ориентирани гледни точки за развитието на България и на Европа", се казва още в представянето на онлайн медията.

Очаквано радио Звезда ще е своеобразен информационен флагман и за евровота. Медията информира постоянно за всички срещи на кандидатите за евродепутати в рамките на следващите 5 дни. На сайта вече са публикувани интервюта на лидера на ПЕС и БСП Сергей Станишев, на новия лидер на комсомолците Вероника Делибалтова, на евродепутата Илияна Йотова, както и на кандидатите за евродепутати Петър Курумбашев и Достена Лаверн. От министрите с изява в радиото на БСП е вицепремиерът Зинаида Златанова. Целта е на сайта да се чуят и прочетат мненията на леви политици, интелектуалци, общественици, експерти, обясняват стратегията си червените.

Около Цветница екипът на радио Звезда тръгва на музикално турне из страната, научи "Стандарт" от "Позитано" 20. Обиколката ще подгрее същинската кампания на БСП за европейските избори. До седмица ще станат ясни и пътуващите поп и рок групи с турнето. Концертите на радио Звезда ще вървят паралелно с агитацията на кандидатите за евродепутати от "Коалиция за България". От две седмици лично Станишев е дал депеша на своите да са непрекъснато при хората. "Моето усещане, когато пътувам из страната, е, че партията е осъзнала важността на тези избори. Те са по-различни за цяла Европа", каза в сряда вечерта пред избиратели в район "Слатина" Станишев. Симпатизанти на социалист номер 1 му подариха статуетка на богинята на победата Нике. Социалист номер 1 получи и 7 рози с пожеланието БСП да има 7 евродепутати.

Междувременно вчера лидерът на партията Сергей Станишев се срещна с инициативния комитет, който издигна Достена Лаверн за евродепутат. С него бе и любимецът на няколко поколения българи Стефан Данаилов, който ще е моторът на червената предизборна кампания. Актьорът сподели, че е впечатлен от младата французойка. "Чичо ти Ламбо много се радва, че ти си сред нас", обърна се Данаилов към дамата. И добави, че е сигурен на 100%, че тя ще влезе в Европарламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай