Новият шеф на парламента с именит дядо. Какво е направил?

Ще тестват ли всяка седмица депутатите като учениците

Новият шеф на парламента с именит дядо. Какво е направил? | StandartNews.com

Възможно ли е депутатите да бъдат всяка седмица тествани за Ковид-19 като учениците? „Поради специфичния допуск на външни лица, парламентът не се води обществено място в общоприетия смисъл и не се прилагат ограничения за обществени сгради. Това тълкуване ще го помислим задълбочено. Правилата трябва да са за всички“, каза новият шеф на Народното събрание Никола Минчев в интервю за бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Любопитни детайли от живота на новия парламентарен шеф

По думите му е възможно да се въведе и тестване за депутатите веднъж седмично, както е за учениците.

 „Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт и де се гласуват формално вече взети решения. Ще бъдем истинска парламентарна република“, категоричен бе Минчев. Той е най-младият председател на парламента – на 34 години е.

Завършил Немската езикова гимназия в София и право в Софийския университет. 10 години е работил в една от най-старите адвокатски кантори в София, започнал е работа там още като студент в V курс.

Интересна част от биографията му е фактът, че прадядо му – Сирко Станчев, е бил два мандата депутат преди 9 септември 1944 г. Прадядо му е подписал е декларацията за спасяване на българските евреи, осъден е на смърт от Народния съд.

В „Продължаваме промяната" Никола Минчев е поканен от Кирил Петков, двамата се познават от около 7 години. Работили са заедно по каузи, като спасяването от презастрояване на плаж „Корал".

Според Минчев не е нужна кардинална промяна в правилника на Народното събрание, но е възможно да има известни корекции. Той е срещу политическото номадство в парламента – преминаването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничението това да се прави вероятно ще остане в правилника.

Актуално от деня: Вижте Новините днес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай