Любопитни детайли от живота на новия парламентарен шеф

Пътувал всеки ден с влак до Немската гимназия, бил добър футболист

Любопитни детайли от живота на новия парламентарен шеф | StandartNews.com

Новият председател на парламента - Никола Минчев, е от Перник. Той е корпоративен юрист. Професионалният си път е извървял в България - завършил е право в Софийския университет, а преди това е учил в Немската гимназия в столицата.

Минчев е бил част от известната кантора "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков". Работил е в нея близо 10 години. Напуска на 15 септември, предвид захващането си с политиката. Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Новият председател на Народното събрание е възпитаник на легендарния учител Григор Димитров – Грегъри, разказва България он ер. Грегъри чул за последен път по телефона своя бивш ученик миналата седмица. И му пожелал да стане председател на парламента.

"Пожелавам му след 4 г. да удари звънеца на 47-ото НС за край и от политик да стане истински държавник", сподели Григор Димитров - Грегъри. Помни го като умен, харизматичен и добър футболист, който участвал с хъс в училищните турнири.

"Той е много находчив. Има технология на мислене и технология на общуване, характерни за дипломатите от кариерата. Задаваше умни и интелигентни въпроси", добави учителят.

Минчев е потомствен юрист. Всеки ден пътувал с влака от Перник до ул. "Позитано" в София, но не до централата на БСП, а до училището си - 91-ва Немска гимназия.

На 34 години Никола Минчев вече е женен и има 2 деца. Пловдивски зет. От 6 години е щастливо женен за красивата пловдивчанката Силвия, пише "Марица". От постовете на Минчев в социалната мрежа личи, че допреди да се влее в редиците на ПП, е бил фен на Реформаторския блок, а преди това и на "Демократична България" (ДБ), както и поддръжник на протестите срещу управлението на ГЕРБ.

Силвия и в момента продължава да поддържа ДБ, личи от профилната й снимка в мрежата. Това явно не е проблем, защото двете партии вървят към обща управленска коалиция, заедно с БСП и "Има такъв народ". При очаквания избор за премиер на родения под тепетата Кирил Петков, Пловдив може да се похвали със сериозно присъствие във властта.

"Не се чувствам с нещо по-голям от останалите депутати. Най-важното е, че сме равни - всеки от нас има еднакви права и задължения, всеки има своите компетентности", заяви след избора си новият шеф на парламента.

"Тепърва ще трябва да свикна с този статут, охраната е голяма разлика. Надявам се, че няма да повлияе на личния ми живот. И ще направя всичко възможно да не ми повлияе и да остана същият човек, който съм", каза още Минчев. Той похвали и заместниците си на председателската банка.

"Екипът е доста сериозен, хора с доста сериозен опит са до мен. На председателската банка също се чувствам уверен и ще разчитам на тях", каза още Минчев, като допълни, че би се съветвал с предишния шеф на 45-ото и 46-ото НС Ива Митева.

Минчев призна още пред медиите, че през годините е ръководил екип в адвокатската си практика, но не и толкова голям, колкото сега му се налага.

"Екип от 240 човека не съм ръководил досега, но за всяко нещо има първи път", демонстрира увереност новият председател на НС, който се справи отлично в първия си ден на парламентарната трибуна и демонстрира професионализъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай