Новият шеф на ДАНС - неизвестен, но уважаван

Дълги години той е ръководил териториалната дирекция на ДАНС във Враца

Новият шеф на ДАНС - неизвестен, но уважаван | StandartNews.com

Пламен Тончев е новият шеф на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Указът вече е издаден от държавния глава.Дълги години той е ръководил териториалната дирекция на ДАНС във Враца, а после е работил и в Кюстендил.

Тончев е бивш кадър на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в МВР. Оглавявал е и антимафиотите въвВраца преди да стане началник на местната структура на ДАНС през 2009 г. Впоследствие е бил преместен на същата позиция в Кюстендил.Тончев е бил награждаван в края на 2008 година от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков за разкриването и задържането на организирана престъпна група за трафик на проститутки и наркотици при полицейска операция във Враца, Мездра и Роман.

По информация на БНР, като директор на териториалното звено на ДАНС във Враца има принос по неутрализирането и извеждането на 110 тона серовъглерод от площадка на предприятието "Химко", залавянето на 50тона тонер касети от Италия във Враца, както и разкриването на опасни веществана площадка на бившия завод "Гаврил Генов".През 11-те си години начело на ДАНС-Враца  той се утвърди като един от най-успешнитеръководители в системата, пишат местните медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай