Петък,

Новите министри получиха властта. Първи думи

От: СТАНДАРТ -
345
Новите министри получиха властта. Първи думи
A
A
A

Бойко Борисов и членовете на третото му правителство в оставка предадоха властта на служебния кабинет, назначен с указ от президента Румен Радев. Церемонията се състоя в Министерския съвет, но на нея по настояване на администрацията на Борисов не присъстваха медии.

Министрите говориха пред журналистите на излизане от сградата.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

„Разбира се, че ще се справим със задачите. Надявам се, че Христо Терзийски ще ми помогне с кадровите промени. Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да правят в комисия. Това не е сред нашите задачи. Щом е казал президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни позволи”, заяви на излизане служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Новият здравен министър Стойчо Кацаров отказа коментар. Такъв обаче направи неговият предшественик. „С облекчение и голяма радост от постигнатите резултати предавам властта”, заяви бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Прозрачност и отговорно поведение. Ще дадем всичко най-добро от себе си. Всеки ден ни е важен”, подчерта служебният министър на икономиката Кирил Петков.

„Що се отнася до правосъдието, това министерство се свързва с честност. Това е висока претенция, която се надявам да бъде оправдана”, заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

„Отивам на място, където възнамерявам да свърша много. Това, което не беше свършено за 10 години, възнамерявам да свърша за 2 месеца. Първо ще се срещна с представители на партиите. Искам да знам какви са техните културни програми. Наистина е амбициозно това, което правим, но се надявам да дадем хубави програми на бъдещите министерства. Работим отдавна по отношение на Плана за възстановяване и се надяваме да получим една голяма сума”, каза служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com