Нови имена за министри! Кирил Петков хвърля кърпата

"Промяната" обявява утре правителствения си екип

Нови имена за министри! Кирил Петков хвърля кърпата | StandartNews.com

Нови имена за министри на „Промяната” се появиха в публичното пространство часове, преди утре „Продължаваме промяната – Демократична България” да обявят проектосъстава си за кабинет. Очаква се това да стане на народна пресконференция.

ВИЖ ОЩЕ: Разнобой зад гърба на Борисов! Война в ГЕРБ за кабинета

Голямата новина е, че Кирил Петков, който бе спряган за вицепремиер, отговарящ за службите и Шенген, хвърля кърпата и няма да е част от правителствения екип, съобщи бТВ. За сметка на това пък Асен Василев твърдо ще бъде предложен за вицепремиер и финансов министър. Името му предизвика разнобой в ГЕРБ. Хората около  Делян Добрев са категорично против, групата около Росен Желязков е готова да приеме Василев.

В 16,00 часа е свикан Национален съвет на ПП, за да бъдат запознати членовете му с плановете на лидерите, след което да ги обсъдят и гласуват,  съобщава "Марица".

Успоредно с това днес вече вървят подобни срещи при коалиционните партньори от „Да! България“, ДСБ и „Зелените“.

За премиер е гласен академик Николай Денков, получил тези дни поредно научно признание за химик номер 1 на България.

Съветникът на Кирил Петков по външнополитическите въпроси в кабинета на ПП Весела Чернева е обсъждана за външен министър. За Владислав Панев, съпредседател на „зелените“, е отредено екоминистерството.

Спорни са информациите за Атанас Атанасов като вътрешен министър. Според „Промяната” той ще бъде оттеглен. ГЕРБ са категорично против, „Демократична България” си държат на него. Кирил Петков и Асен Василев държали в МВР да бъде излъчен човек с голям опит в полицията и уважаван от редовия състав на ведомството, а Атанасов обиди полицаите, заявявайки, че е готов да се раздели с 10 000 от тях.

Вече е разговаряно с няколко бивши и настоящи шефове на големи районни управления в страната. За военното министерство се споменават Драгомир Заков и Велизар Шаламанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай