Неделя,

Новаков критикува реакцията на ЕС на коронавируса

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
148
Новаков критикува реакцията на ЕС на коронавируса
A
A
A

Кризата бе посрещната от Европа малко лениво. Такова нещо в историята на Евросъюза не се беше случвало и нямаше разписана процедура, която да се използва. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Той допълни, че към днешния момент Европа е проявила гъвкавост и макар да не е отпуснала свежи пари за държавите, е направила така, че всички средства, които са налични по европейските фондове, да могат да бъдат ползвани по преценка на държавите.

Малко по-късно днес предстои ЕП да гласува 100% от европейското финансиране да се отпуска без да се търси съфинансиране от общините или държавите, свободният ресурс се очаква да отиде пак за борба с коронавируса, каза Новаков.

„Имаше реакция, но тя беше малко закъсняла, когато имаше реакция обаче от ЕС, тя не беше обяснена. Сякаш няма химия вече между ЕС и гражданите. След като тази зараза отмине, трябва да си направим добре изводите. Да рестартираме този Съюз на разбираем за хората език, така че да не се губим повече в превода и когато се взимат такива мерки, те да бъдат обяснявани, защото хората остават с впечатлението, че ЕС не прави нищо, а това не е така“, каза евродепутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички