Вторник,

Нова война! ГЕРБ и министър извадиха автоматите

От: СТАНДАРТ -
1797
Нова война! ГЕРБ и министър извадиха автоматите
A
A
A

Нова война пламна в държавата. ГЕРБ и регионалният министър Иван Шишков извадиха словесните автомати и откриха огън един срещу друг. Лютата престрелка е заради магистралите.

Първите искри запали ГЕРБ. Партията на Борисов внесе искане за проверка на разплатените от служебния регионален министър арх. Иван Шишков пари за пътни ремонти, съобщи бившият регионален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Николай Нанков в парламента пред журналисти.

„ДНСК и АПИ са новите бухалки на служебния регионален министър арх. Иван Шишков и им нямаме доверие. Внесли сме от миналата седмица искане да бъдат проверени ремонти на пътища, които са възлагани през последните две години, и разплатени по времето на Шишков“, каза Нанков.

Той обясни, че ще бъдат разследвани и всички павилиони в район Триадица за последните 10 години, защото имат десетки сигнали за нарушения.

„Днес разбрах, че ГЕРБ не ми вярват. А ние вярваме ли на ГЕРБ, след като на всички ни обещаваха, че магистрала „Хемус“ се строи, а се оказа, че не се строи, само е платена? Сега се държат все едно не са били никога на власт и до средата на 2021 г. не са живели в тази държава“, светкавично отговори министър Шишков.

Изключително важна е темата, която отворих още като заместник-регионален министър, за ремонтите, които са възлагани основно от ГЕРБ. Логично е да не бъдат доволни от фактите, които излизат, и аз да бъда виновен, което не ме притеснява, каза още регионалният министър. И допълни: "Логично е и аз да не мисля това, което мисли ГЕРБ.".

Той напомни, че голяма част от основните и текущи ремонти на пътища са възлагани през 2020 г. до лятото на 2021 г. – значи от ГЕРБ. След това всичко е възлагано от предишния редовен кабинет.

Министърът допълни, че ще направи проверка дали има възлагания в мандата на сегашния служебен кабинет. Намирам за логично за тях лошият вестоносец да бъда аз, както и да съм виновен, коментира министър Шишков.

Предишните управляващи се държат така все едно не са живели в тази държава. Само че ние сме живели и всички знаем какво се е случило, каза още той.

Регионалният министър отбеляза, че когато е започнал да говори за мащаба на незаконното строителство, бившият регионален министър г-н Нанков е открил предизборната си кампания с него.

Арх. Шишков каза, че явно политическата сила, която възложи незаконното строителство, не намери сила да направи така, че това незаконно строителство да бъде узаконено и обявено за търпимо. „Защото нямаме нужда от политически фойерверки, нямаме нужда да съборим незаконно строителство, макар и възлагано от политическа партия ГЕРБ. Имаме желанието да си ползваме инфраструктурата, която е на всички граждани на България“, заяви регионалният министър.

„Правя проверки и ще продължа да ги правя. Странното е защо сега, когато ГЕРБ не е на власт, говори за независими експертизи, което ме учудва, каза още министър Шишков. Ще направим проверки там, където считаме, че е необходимо. Вече направихме няколко и резултатите от тях коментирахме няколко месеца. Ще направим навсякъде, където е необходимо. Няма да правим пиар акции на ГЕРБ, за да може те да си правят предизборната си кампания в тази посока. Ще работим като експерти. Всичко, което излиза и ще продължи да излиза като незаконно строителство, е въпрос само на факти, а не на атака към политическата партия. За съжаление, те това са сътворили и това ще продължаваме да чуваме“, допълни той.

„ДНСК е институцията, която има изключителна роля в пускането на интерконектора, тя си върши работата и вади фактите, а не представлява „бухалка“, както смята г-н Нанков. Фактите не са бухалка. Самото понятие „бухалка“ може би отива за устата на някои политици, но не и на мен, поради тази причина ми е много трудно да го коментирам“, каза още в отговор на въпрос министърът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com