Нова изненада. Предложение за премиер

Според Хаджигенов, Ива Митева била чудесен вариант

Нова изненада. Предложение за премиер | StandartNews.com

„Вероятността да получим третия мандат не е малка, защото ние, след като приключихме варианта с площада миналата година, започнахме да обединяваме, обиколихме всички формации на промяната – с предложение да направим точно това, което сега му идва времето.

Да се съберем заедно и да направим каквото трябва, за да приключим диктатурата на ГЕРБ, да започнем да разчупваме модела с кръговете и обръчите от фирми.

Затова има шанс да получим третия мандат. Ние към момента сме единствените, които избягват идеологическите противоречия, опитваме да си говорим с всички, с изключение на ГЕРБ и ДПС“, това заяви в интервю за БНР Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„Корнелия Нинова и Мая Манолова открай време, още от времето на БСП, непрекъснато си мерят някакви неща помежду си. Аз предпочитам да не влизам в тази тема“, заяви Хаджигенов.

Той призна, че не е добре обмислено предложението партиите на протеста и БСП да предложат на президента Румен Радев кой да получи третия мандат.

Той допълни още, че Ива Митева от ИТН би била чудесен избор за министър-председател, но недостатък на тази идея, която дойде от Атанас Атанасов от ДБ, е че ще се оголи НС.

„Ние водим засега неофициални разговори, предимно с Демократична България. Не сме стигали до име на премиер. По-важно е как ще изглежда правителството, как ще го сглобим, какво ще бъде споразумението, какви срокове ще се поставят и какви задачи“, уточни депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай