Нова година – нови големи директори. Кого смени кабинетът?

Ключови рокади във властта

Нова година – нови големи директори. Кого смени кабинетът? | StandartNews.com

Новата година дойде за две големи и важни държавни ведомства с нови директори. ДНСК и БАБХ вече имат нови шефове.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи инж. Лиляна Петрова за началник на Дирекцията за национален строителен контрол.

Инж. Петрова има богат дългогодишен опит в строителния контрол и познава отлично работата на дирекцията.

Била е началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област.

Преди да оглави двете структури е заемала различни експертни постове в тях. Работила е и като началник отдел в Направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община.

Има магистърска степен по специалността "Международни икономически отношения" от Университета за национално и световно стопанство.

Завършила е "Инженерна геоекология" в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

На 31 декември 2021 г. пък премиерът Кирил Петков освободи Христо Вълчанов като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и на назначи на негово място проф. д-р Христо Даскалов.

Проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с пълно отличие и златен медал. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите.

Проф. Даскалов има множество специализации в чужбина, бил е ръководител на редица научни проекти. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ. Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 - април 2017 г.

Преподавал е на студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС „Better Training for Safer Food“ (BFSA).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай