Четвъртък,

Нов уникален цирк в парламента! Депутати забременяват

От: Редактор -
3548
Нов уникален цирк в парламента! Депутати забременяват
A
A
A

Напрежение в пленарната зала. Правилникът отново скара депутатите от ПП-ДБ и „Възраждане“. След остри реплики се стигна до прекъсване на заседанието, за да се успокоят страстите.

Повод за напрежението бе предложение на „Възраждане“ депутатите да имат не само трудов, но и осигурителен стаж, както и да имат безплатен достъп до библиотеки и читални.

„Предложението на Петър Петров от „Възраждане“, с което явно неговата депутатска заплата не му стига и той иска да се добави освен трудов и осигурителния стаж, така че той като човек, който упражнява свободна професия, да получава още по-голямо възнаграждение.

Смятам, че има конфликт на интереси. Освен че не му стига на г-н Петров, че получава голяма заплата, иска да я увеличи, но иска и Народното събрание да му плаща безплатен достъп до библиотеката. Браво, г-н Петров!“, заяви Искрен Митов от „Продължаваме промяната“ (ПП).

Имам такава карта и си я плащам сам, но все пак, тъй като искам народните представители да се докоснат до това книжно богатство, особено в архивите, което считам, че може да ви бъде полезно, затова съм направил и това техническо предложение за свободен достъп“, поясни на свой ред Петър Петров.

„Нямате никакво право да дискриминирате хората и да ги карате да се определят по какъвто и да било полов признак. Това, че според вас мъже не трябва да се осигуряват за майчинство и за бременност, не значи, че преждеговорещият не прави опити за забременяване и трябва да се осигурява.

Тези хора могат да правят такива опити, трябва да се осигуряват, защото не се знае дали в крайна сметка няма да има резултат“, заяви от трибуната Цончо Ганев от „Възраждане“, цитиран от bTV.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com