Нов скандал! КЕВР посегна на Младежкия театър

Министърът на културата брани театъра

Нов скандал! КЕВР посегна на Младежкия театър | StandartNews.com

Нов скандал гръмна в държавата. КЕВР посегна на Младежкия театър, предявявайки претенции към част от имотите му. Енергийният регулатор твърди, че спешно има нужда от помещения, за да си върши работата. Театърът излиза на протест в понеделник, за да брани собствеността си.

"Най-важното за мен е да е ясна категоричната подкрепа към Младежкия театър от страна на Министерството на културата", коментира в кулоарите на Народното събрание министърът на културата Атанас Атанасов, който отговори на актуални въпроси от депутати в рамките на днешния парламентарен контрол.

За мен беше голяма изненада да разбера за притесненията на ръководството му чрез социалните мрежи, защото имах дълга среща с Михаил Байков - директор на театъра, на която обсъдихме казуса. Подкрепата на Министерството на културата никога не е била под въпрос. По решението на този въпрос Министерството на културата работи съвместно с театъра, допълни Атанасов.

Младежкият театър "Николай Бинев" излиза на мирен протест в понеделник, за да защити публично сградата, в която играе единственият държавен драматично-куклен театър в София с постоянна трупа. КЕВР желае да придобие безвъзмездно имота, твърдейки, че е с „отпаднала необходимост“.

Действията на Младежкия театър бяха подкрепени и от Съюза на артистите. Театърът е уведомил за казуса Министерството на културата и очаква от него действия в своя подкрепа. На въпроса дали тази сграда е с „отпаднала необходимост“, Атанасов заяви, че включително при тях има положително становище, че не е отпаднала необходимостта.

Единствената отпаднала необходимост, която аз виждам, е от такива екстремни, как да кажа - водене на екстремен диалог по социалните мрежи, вместо да се разберем както се опитахме да направим в личен разговор, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай