Нов скандал! Брюксел ни връща плана в земеделието. 200 забележки

Голяма част от тях са в частта за инвестиционните мерки

Нов скандал! Брюксел ни връща плана в земеделието. 200 забележки | StandartNews.com

Нов скандал разтърсва политическия терен у нас.

Европейската комисия връща българския стратегически план в земеделието като има повече от 200 забележки към него. Това научи "Стандарт" от свои източници в Брюксел.

Голяма част от тях са в частта за инвестиционните мерки. Европейската комисия трябва да даде своите забележки в рамките на три месеца, за нашия стратегически план крайната дата е 25 май.

Министерство на земеделието подаде българския стратегически план на 25 февруари, почти два месеца след определения от ЕК срок. Общият размер на публичните средства за интервенциите по Първи стълб и Втори стълб е 8 045 046 528 евро.

След официалното публикуване на писмото със забележки за България, страната ни има срок от три седмици, в който МЗм би трябвало да проведе обществено обсъждане и да се допита до браншовите организации за решаване на проблемните теми, посочени от Комисията.

Проектът на Стратегическия план бе публикуван за обществено обсъждане на 1 март 2022 г. за период от 30 дни. Още тогава много от браншовите организации изказаха своето недоволство от предвидените интервенции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай