Нормален старт на изборния ден в Добрич

Нормален старт на изборния ден в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Председателят на РИК - Добрич Добромир Добрев заяви, че нормално и точно в 7.00 ч. е започнал изборният ден във всички 383 изборни секции в Добричка област. Общият брой на гласоподавателите е 186 553 души. Добрев добави, че на територията на община Тервел има разкрити и две подвижни секции. В областния център град Добрич няма разкрити секции в болницата и в следствения арест, заяви още председателят на РИК. Всички секции в областта са снабдени с нужната копирна техника.

Изборната бюлетина в 8 Добрички МИР е дълга 69 см. В областта са доставени и рапределени общо 210 000 бюлетини. Според новото разпределение броят мандати за 8 Добрички МИР, за които се надпреварват общо 201 кандидати от 31 партии и коалиции, са 6.

От пресцентъра на ОД на МВР заявиха, че общо 439 служители на МВР осигуряват охраната на изборните секции и обществения ред още преди началото на вота и до края на изборния ден. В областната дирекция на МВР е създаден оперативен щаб, който е в постоянна връзка с всички институции на местно ниво, свързани с протичането на изборния ден, допълват от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай