Ниска активност за изборите, София удари 2%

Ниска активност за изборите, София удари 2% | StandartNews.com

При по-ниска избирателна активност, в сравнение с първия тур на изборите, преминават балотажите в страната. В София към 10:00 часа са гласували 2,29% от имащите право на глас, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Все още няма обобщени данни от ЦИК за страната.

В 3-тe общини на Бургаска област. Най-много са гласувалите в общините Камено и Сунгурларе - близо 19 %, а най-ниска е избирателната активност в община Айтос - 7.60 %. Изборният ден областта протича спокойно, без съществени нарушения, пише БНР.

В община Перник на балотажа за избор на кмет един срещу друг се изправят Вяра Церовска и Ерик Рангелов. В началото на изборния ден активността на избирателите е близка до тази в първия тур и към 10 часа тя е 7%.

5,96 % е избирателната активност в община Плевен към 10 часа. Миналата седмица, на първия тур на местните избори избирателната активност към 10 часа е била по-висока - 8,7 %, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Двамата претенденти за кметския стол в Плевен са Георг Спартанскии Димитър Стойков.
И

Избирателната активност в община Враца, където се гласува на балотаж за кмет, е 9,6 %. С един процент по-ниска е тя спрямо първия тур. Днес избират кмет 7 общини във Врачанска област. Това са Враца, Мездра, Мизия, Роман, Криводол, Бяла Слатина и Борован. Гласува се и в 47 села за кмет на населено място.

До 10.00 часа в община Сливен са гласували 9 126 души или 8,68 %, което е по-малко, отколкото на първия тур.

Близо 8 % e избиpaтeлнaтa aĸтивнocт в Търговище към 10:00 чaca на втория тур от мecтниия вот, cъoбщиxa oт Oбщинcĸaтa избиpaтeлнa ĸoмиcия. Дo ypнитe в пъpвитe чeтиpи чaca нa балотажа ca oтишли 4 195 житeли нa Общинaтa oт oбщo 53 153 избиpaтeли пo cпиcъĸ. Към същия час преди седмица бяха гласували 5 163 души или 9,70 %.

Избирателната активност в Девин е 11,4 процента към 10:00 часа.

В община Горна Оряховица, където има балотаж за общински кмет и кметове на 4 селища, до 10:00 часа са гласували близо 5,5 % процента от избирателите. Това е почти два пъти по-ниска активност от първия тур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай