Нинова слага край на мизерията в клубовете на БСП

Нинова слага край на мизерията в клубовете на БСП | StandartNews.com

Край на мизерията в партийните ни клубове по места, няма повече да се чудите как да плащате сметките за ток и вода. Край на деленето на елит и електорат. До момента 86% от субсидията ни оставаше в центъра, а при вас идваха едва 14%. Това ще се промени, за да можете да провеждате организационна работа.

Това заяви на среща със симпатизанти в читалището на Благоевград във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отново подчерта, че всички членове на Изпълнителното бюро вече няма да получават заплати и да ползват служебни автомобили.

"Отказваме се от всички тези привилегии. И това е само първият сигнал за промяната в морала в партията ни", увери председателят на БСП. Нинова отчете като голяма грешка действията на предишните ръководства, които понякога и заради обвързаности, вземали решения вместо партийните членове.

Важните и ключови решения занапред ще ги вземате вие. Първият тест е във вътрешнопартийното допитване какъв да е нашият кандидат за президент. Кажете открито мнението си, не се поддавайте на провокации и манипулации. Не приемаме АБВ с менторски глас и размахване на пръст да ни казват: "Присъединете се към нас". Искаме равнопоставеност и зачитане на нашия глас", категорична бе пред стотици социалисти Корнелия Нинова.

Село се жали на лидера на БСП от кариера за камъни

Представители на благоевградското село Логодаж връчиха папка с протестна подписка на лидера на БСП Корнелия Нинова във вторник в Благоевград. Преди две седмици местните жители въстанаха срещу откриването на нова кариера за проучване на строителни материали. Подкрепят ги и другоселци от населените места в района. „Надяваме се да ни помогнете, да се запознаете с проблема, въпросната кариера е само на 500 метра от къщите ни", каза жителка на селището. Нинова пое ангажимент да направят парламентарно питане и да търсят решение на проблема.

Преди месец и половина столична фирма получи разрешение за проучване. То е за срок от 1 година и обхваща площ от 0,7 квадратни километра. Местните хора са готови да бранят с жива верига селището си от поредната кариера. Тук от години функционират две такива, които също добиват строителни материали. „Ще протестираме със законови средства, ще блокираме и пътя за Македония, ако не се спре тази процедура.

Нарушени са санитарно-защитните зони. Наблизо е кладенецът, който е основен наш водоизточник, както и река Клисурска. На по-малко от 1000 метра по въздушна линия е и язовир "Стойковци", твърди кметът Пламен Червенков. Само за два часа е събрана подписка със 155 подписа. Жалбата вече е изпратена до ВАС, тъй като решението може да се обжалва в 14-дневен срок. Уведомени са МОСВ, Министерството на енергетиката, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и кмета на общината Атанас Камбитов.

„Чакат ни мощни взривове за раздробяване на камък. Ще дишаме мръсен прах и ще търпим висок шум. Ще се унищожи вододайната зона, която захранва населението и язовира. Ще се отрази негативно на флората и фауната. Пътят, който е международен, ще стане прекомерно натоварен. Ще се напукат къщите ни, ще изчезне и водата", жалват се жителите на Логодаж. Ще се замърсят земеделските земи, инвеститори ще се откажат от намеренията си, а идеята за изграждане на вилно селище край язовира ще остане в миналото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай