Нинова заостри позиция заради Навални

Това е вътрешен проблем на Русия, коментира соцлидерът

Нинова заостри позиция заради Навални | StandartNews.com

С доста по-остра позиция срещу премиера Бойко Борисов излезе днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. Повод е настояването на премиера президентът Радев Радев да излезе със становище за ареста на руския опозиционер Алексей Навални.

ВИЖ ОЩЕ: Навални разцепи ястребите у нас

Борисов  се изказа твърде прибързано по случая „Навални” и доста противоречиво на това, което прави в България, каза в тон с Радев Нинова. „Тук той погазва демократични принципи – погазва парламентарната република, погазва права на хора”, заяви пред БНР соцлидерът.

„Вече направихме коментар. Трябва да се гарантират правото на защита и справедлив съдебен процес за г-н Навални и това вътрешен въпрос за Русия. Това е нашата реакция. Трябва да се гарантира съдебният процес да се справедлив и правото му на защита и живот. Това е призив за спазване на демократичните принципи“, каза още Нинова.

Във връзка с консултациите, които тази седмица БСП стартира, Нинова заяви, че вече са проведени срещи с около 35 партии и граждански сдружения. „Обединява ни една цел – да си помогнем да гарантираме прозрачен и честен избор, да дадем на хората надежда и сигурност, за да излязат да гласуват. Не е толкова опасно заради болестта. Всяването на страха у хората от болестта е целенасочено, за да ограничи активността“, заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай